logo IBV
Aanmeldingsformulier

Om dit aanmeldingsformulier te kunnen vervolledigen, heb je een aantal documenten nodig (in digitale vorm):

  1. Om toegelaten te worden tot het Instituut voor Bijbelse Vorming, moet je over de juiste vooropleiding beschikken.
    - Voor België houdt dit minimum een diploma in van het Algemeen Secundair Onderwijs (ASO), het Technisch Secundair Onderwijs (TSO) of het Beroepssecundair Onderwijs met een zevende specialisatiejaar (BSO).
    - Voor Nederland is dit minimaal een HAVO-opleiding of een diploma Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).
    Om te verifiëren dat u in aanmerking komt voor de opleiding, vragen we je om je hoogst behaalde diploma bij te voegen.
  2. We vragen je om een pasfoto bij te voegen. Gelieve een foto te sturen die geschikt is voor op de studentenkaart, dus enkel gezicht in vooraanzicht, op een neutrale, lichte achtergrond.
  3. Vrijstellingen: zodra je toegang hebt tot het Online Leerplatform kan je daar een aanvraag tot vrijstelling indienen.

Dit formulier is een definitieve inschrijving. Bij het bevestigen van de aanvraag wordt gevraagd om het inschrijfgeld (administratieve kost) van 55 euro te betalen. Indien je nog niet zeker bent van je inschrijving, kan je nog contact opnemen met de coördinator (secretariaat@ibvleuven.be).

Pagina 1/4
Persoonlijke gegevensKies bestand 

Pagina 2/4
Studieprogramma

Vermeld per afgeronde of niet afgeronde opleiding:
- naam van de opleiding/richting
- naam van de onderwijsinstelling
- de jaartallen van begin tot einde van de studie
- indien afgerond: het behaalde diploma


Kies bestand 

Zoals je hebt kunnen lezen in de studiegids, werken we aan het IBV met modeltrajecten. Wanneer je het modeltraject volgt, kan je de opleiding afronden op 3 jaar. Dit vergt wel 10,5 uur studietijd per week voor de richting Kerkelijk werk, en 12/14 uur voor de richtingen Godsdienstonderwijs. Voor de meeste studenten is dit niet haalbaar, en wordt dus een individueel programma opgesteld met de coordinator.

Tevens is het ook mogelijk om voor eerder behaalde vakken vrijstellingen te krijgen. Hiervoor kan je een aanvraag indienen via het Online Leerplatform. Daar krijg je toegang toe wanneer je inschrijving compleet is, op de vooravond van het academiejaar.
Kies bestand 
Pagina 3/4
Infomoment & workshop

Graag nodigen wij u uit op onze inschrijfdag voor nieuwe studenten. U krijgt dan een uitgebreide infosessie over het programma, het Online leerplatform, de administratieve afspraken enzovoort. Aanwezigheid op een inschrijfdag is verplicht en vindt plaats in het gebouw van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) te Heverlee.

In het kader van studiebegeleiding worden doorheen workshops studiebegeleiding georganiseerd. Voor eerstejaars studenten die nog geen diploma hoger onderwijs hebben, zijn deze workshops verplicht. Ook aan andere studenten worden ze van harte aanbevolen. De eerste sessie vindt plaats op 14/10, om 10:00-16:30. We gaan in op het systeem van onderwijs aan het IBV, wat er van de student verwacht wordt en hoe je je hier het best op voorbereid.Betaling

Om uw inschrijving te vervolledigen vragen we u het inschrijfgeld (administratieve kost) van 55 euro te betalen via onderstaande knop.

Indien je nog niet zeker bent van je inschrijving, kan je nog contact opnemen met de coördinator (secretariaat@ibvleuven.be).

Pagina 4/4